MURID priče I “Smatram da je MURID izvrstan primjer organizacije civilnog društva.” – Mirjana Trstenjak

Moja povezanost s MURID-om duga je više od sedam godina. Fascinirala me misija ove organizacije i strast njene ravnateljice. Kroz nećakinju koja je bila na praksi u MURID-u, uvidjela sam priliku da se aktivno uključim i doprinesem radu ove vrijedne organizacije. 

S obzirom na to da radim na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu i da je upravljanje neprofitnim organizacijama moje područje stručnog interesa, postala sam članica Upravnog odbora MURID-a. Redovito pozivam članove rukovodstva MURID-a da održe gostujuća predavanja na mojim kolegijima, potičem studente na volontiranje i sudjelujem u organizaciji različitih akcija.

Smatram da je MURID izvrstan primjer organizacije civilnog društva. 

Njegova veličina, broj zaposlenih i kompleksnost rada pružaju studentima jedinstvenu priliku da se upoznaju sa svim aspektima upravljanja organizacijom, od ljudskih potencijala do financija. Kroz predavanja članica MURID-a, studenti dobivaju uvid u stvarne izazove s kojima se suočavaju neprofitne organizacije.

Suradnja između MEV-a i MURID-a započela je osobnim pozivom ravnateljice. S vremenom se ova suradnja intenzivirala, a sve više studenata se uključuje u volontiranje. Ovakva povezanost omogućuje studentima da steknu praktično iskustvo i primijene teorijsko znanje na stvarne probleme.

Neki od njih, nakon završetka studija, čak se i zaposle u MURID-u. 

Na primjer, jedne akademske godine je naša studentica preko projektnog zadatka s nastave nastavila volontiranje u MURID-u.  Uskoro se i zaposlila jer se pokazala da je prava osoba za MURID tim.

MEV igra važnu ulogu u obrazovanju budućih lidera civilnog društva. Kroz kolegije poput Menadžmenta ljudskih potencijala i Menadžmenta neprofitnih organizacija, studenti razvijaju potrebne vještine za uspješno upravljanje organizacijama. Gostujuća predavanja, projektni zadaci i terenska nastava omogućuju studentima da se direktno suoče s izazovima s kojima se susreću neprofitne organizacije.

Suradnja MEV-a i MURID-a predstavlja odličan primjer kako se teorija može povezati s praksom. 

Ovakvi projekti omogućavaju studentima da steknu vrijedno iskustvo i pripreme se za buduće karijere u sektoru civilnog društva.

__

Ova priča jedna je od puno priča koje možemo pričati uz tvoju pomoć!