MURID PRIČE I Mladenka Majerić

Bilo mi je posebno zadovoljstvo doći u MURID na poziv ravnateljice, gđe. Silvije Pucko koja je sudjelovala na programu Zaklade Žuta točka za neprofitne organizacije početkom 2024. godine.

Pri samom dolasku u zgradu MURID-a susreli smo dječaka Luku koji je upravo završio sa svojim tretmanom u Centru i kojeg je majka nosila u svojim rukama jer Luka ima razne teškoće u razvoju i potrebna mu je ovakva vrsta podrške. Iako se na početku činilo da Luka nije baš voljan komunicirati s nama, kako su se on i njegova mama udaljavali od ulaznih vrata tako je on podignuo glavu i mahnuo nam rukom.

Ne mogu opisati koliko radosti mi je donio taj Lukin pozdrav, a vjerujem i Silviji, jer vidjeti kako dijete unatoč svojim ograničenjima i teškoćama, ima snage i volje drugoj osobi dati osmijeh i pokazati ljubav, jednostavno je neprocjenjivo.

S kolegicama iz MURID-a održala sam radionicu organizacijskog razvoja i strategije u svrhu prepoznavanja područja koja organizacija radi uspješno kao i ona u kojima treba poboljšati procese, bavili smo se jasnoćom strukture upravljanja i vođenja udruge, internom komunikacijom i financijskim kapacitetima udruge. Vjerujem da je bilo korisno i poticajno kako bi se i dalje jačala misija MURID-a i utjecaj koji udruga ima za djecu, njihove roditelje i društvo u cjelini.

S obzirom na bitnu ulogu MURID-a u tome da podrška obiteljima djece s razvojnim i socijalnim rizikom bude brzo i lako dostupna te učinkovita i stručna, drago mi je što sam svojim volonterskim angažmanom mogla dati doprinos ovoj bitno društvenoj temi i djelovanju udruge.

Mladenka Majerić

Stručnjakinja za fundraising i menadžment neprofitnih organizacija

Upraviteljica Zaklade Žuta točka

__

Ako i ti želiš pomoći MURID-u za velike stvari dovoljna je mala donacija.