Iz medija

kavanakviz1 thGradska kavana Čakovec bila je organizator i domaćin Božićnog kviza održanog u utorak, 20. prosinca, s ciljem da Odjelu pedijatrije Županijske bolnice pomogne u prikupljanju sredstava za nabavu dječjeg gastroskopa. Već na sam poziv za sudjelovanjem u ovoj akciji, sponzori i donatori odgovorili su uplatama na račun bolnice pa je do trenutka prvog pitanja u kvizu uplaćeno pedeset tisuća kuna.

U kvizu koji je vodio Robert Srnec, sudjelovali su gosti njegove radio emisije 'Kavanske priče' koja se četvrtkom od 16 sati emitira u programu Hrvatskog radija Čakovec. U nasmijanoj atmosferi opća znanja odmjerili su timovi koje su predvodili Branko Grašić (Metss), Hussein Saghir, dr. med. (ŽB Čakovec), Boška Ban Vlahek (Turistički ured Čakovec), Nikolina Babić (Pana), Nikola Budiša (LM Komunikacije), Matija Posavec (Međimurska županija), Miroslav Gakić (Gimnazija Josipa Slavenskog), Robert Grudić, dr. med. (ŽB Čakovec), fra Tomislav Božiček, Tomislav Novinščak, dr. med. (Župa sv. Antuna Padovanskog, Zavod za hitnu medicinu), Ivan Pranjić (Matica hrvatska Čakovec), Međimurska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu (MURID).

S minimalnom razlikom u bodovima poredak je na koncu bio takav da su treće mjesto podijelili Nikolina Babić i Miroslav Gakić, a ispred njih je tim Roberta Grudića. Prvo mjesto zauzela je ekipa MURID-a.

- Drago nam je da se toliko vas okupilo i da smo se uspjeli zabaviti, nasmijati, a opet učiniti nešto dobro. Puno nam znači senzibilitet donatora i sponzora, podrška društva općenito. Kako znate, naša bolnica jest u minusu, ali činimo puno da ti pokazatelji iduće godine budu drugačiji, rekao je ravnatelj bolnice Robert Grudić.

Dodao je da što se pedijatrije tiče, dječji gastroskop je nužnost jer sada tu dijagnostiku obavljaju zastarjelom opremom koja na koncu iziskuje da male pacijente šalju u druge centre.

- S novim uređajem bismo pouzdano mogli pružati usluge dijagnostike i pacijentima iz naše županije, i drugima. Posebno smo zahvalni Gradskoj kavani koja se nesebično upustila u organizaciju ove akcije, zaključio je Grudić koji je došao u društvu voditelja Odjela pedijatrije Dejana Balažina, dr. med. i Igora Šegovića, dr. med.

- Svjesni smo ukupnog stanja bolnice, a posebno smo svjesni njezine kvalitete. Odaziv tvrtki koje su uputile svoje donacije svjedoči da prema našoj središnjoj zdravstvenoj ustanovi njegujemo poštovanje. Dječji gastroskop ćemo kupiti, to je sigurno, rekao je župan Matija Posavec.

Svoje donacije u novcu dosad su priložile tvrtke: Bernarda, Admiral, Ronis, Kinetika, DIZ-CNC, Prometal, Međimurjeplet, Pana, Metss, Moto-teks, Novi-net Internet, Rudi Express, Poliklinika Percač, SPP Varaždin, Neores, Printex, Estra, Agro Siladi, Media Soft.

kavanakviz2 th kavanakviz3 th

Financijeri

Ministarstvo socijalne politike i mladih
Medimurska zupanija
Grad cakovec

Naš kontakt

Sjedište MURID-a
adresa:
J. Kozarca 1, Čakovec
telefon:

091/251-6044

OIB: 50023860456,
MB: 2747766,

DONACIJE
ŽIRO-RAČUN: 2360000-1102278063, ZaBa
IBAN: HR9423600001102278063

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.