Iz medija


Međimurska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu (MURID) organizirala je u subotu, 26. studenog u čakovečkom Hotelu Park Donatorsku večer. U uvodu u bogati program večeri njen voditelj Vanja Ovčar se je posebno zahvalio predsjednici Udruge Silviji Pucko i njezinom timu u Udruzi za nastojanja da mladi kojima je potrebna pomoć u razvoju i rastu imaju kvalitetno djetinjstvo.

Donatorska večer

Među mnoštvom posebno su istaknuti Stjepan Kovač, čakovečki gradonačelnik i saborski zastupnik, Dražen Srpak, gradonačelnik Murkog Središća, dr. Sonja Tošić- Grlač iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti Međimurske županije. Voditelj je posebno istaknuo kako je zabava organizirana u vrijeme Došašća, u vrijeme kada bi trebali biti socijalno osjetljiviji jedni prema drugima, a pogotovo onima koji koriste usluge MURID-a. Predsjednica Silvija Pucko je opširno govorila o radu Udruge koja je osnovana prije 5 godina. Ima sjedište u Čakovcu, a svojim radom pokriva područje cijele županije. Njihovi rehabilitatori, logopedi i psiholozi ovog trenutka pružaju stručnu pomoć i podršku djeci u dobi do tri godine, no potrebe su znatno veće pa MURID pohode i djeca do sedam godina starosti, a takvih je momentalno 70-tak, a s njima u kontakt dolazi i 200-tinjak roditelja.

Rekla je kako ovom večerom žele podsjetiti na misiju udruge u cjelini, ali i stvar koji ih trenutno najviše okupira -opremanje prve senzorne dvorane koja će biti od velike koristi u senzornoj integraciji. - Hvala svima koji ste došli, hvala u ime korisnika i njihovih roditelja za pruženu potporu - istaknula je na kraju. Večera je bila obogaćena i drugim kulturnim sadržajima.

Financijeri

Ministarstvo socijalne politike i mladih
Medimurska zupanija
Grad cakovec

Naš kontakt

Sjedište MURID-a
adresa:
J. Kozarca 1, Čakovec
telefon:

091/251-6044

OIB: 50023860456,
MB: 2747766,

DONACIJE
ŽIRO-RAČUN: 2360000-1102278063, ZaBa
IBAN: HR9423600001102278063

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.