Novosti

DOGAĐAJ 1.


Predavanje: Rana intervencija u lokalnoj zajednici – od inicijative pojedinca do sustavnog programa


predavanje25.05.2017., Zagreb, Kaptol 27, Tribina grada Zagreba, 16:30 -18:30
Izvoditelj: Silvija Pucko, prof.defektolog
Namjena: svi zainteresirani
Na poziv HURIDa, izvršna direktorica MURIDa prezentirat će tijek razvoja programa rane intervencije u Međimurskoj županiji. Programi rane intervencije još su uvijek rijetko sustavno financirani u Republici Hrvatskoj. Reguliranje djelatnosti rane intervencije kroz tri resorna ministarstva dodatno stvara teškoće u ugovaranju i usklađenom pružanju usluga. Nepostojeća međusektorska suradnja, nedostatna zakonska regulativa te manjak usluga i stručnjaka zahtijevaju izuzetno visoku razinu proaktivnog angažmana pojedinca i preuzimanje osobne odgovornosti kako bi se ponudile kvalitetne i dostupne usluge.
MURID se od svog osnutka 2011. do danas profilirao kao registrirani i ugovoreni pružatelj socijalne usluge rane intervencije, pomoći pri uključenju u redoviti odgojni i obrazovni sustav i poludnevni boravak za djecu s poremećajem iz spektra autizma.
Na koji način, kroz koje sve procese te kojim sve alatima se stvara održivost programa rane intervencije saznajte kroz kratko predavanje i raspravu.

 

 

DOGAĐAJ 2.

pjesmicomdoškole

Radionica: Pjesmicom do škole

26.05.2017., Čakovec, MURID, Josipa Kozarca 1, 17.00-18.30

Izvoditelj: Anamarija Varga, prof.logoped, Silvija Pucko, prof.defektolog
Namjena: odgajatelji u predškolskim ustanovama
Pjesmice pokretom i rukama imaju povoljan utjecaj na razvoj govora, pamćenja, sposobnost slušanja, koncentraciju, prostorno rasuđivanje, govorno i motoričko oponašanje, svijest o vlastitom tijelu i vlastitim motoričkim mogućnostima. Radionicom "Pjesmicom do škole" prikazat ćemo metodu kako jednom pjesmicom možemo stvoriti niz sadržaja za poticanje razvoja djece od najmlađe kronološke dobi do predškolskog uzrasta.

Tepih u graduDOGAĐAJ 3.

Radionica: Tepih u gradu

27.05.2017, Čakovec, Trg Republike, 10.00-12.00
Izvoditelj: Maja Baksa,mag.prim.educ; Željka Marđetko, ing.
Namjena: svi zainteresirani, roditelji i djeca
MURID već tradicionalno u ljetnim mjesecima iznosi svoj zeleni tepih u središte grada Čakovca. Tepih je simbol ograničenog gradskog prostora namjenjenog slobodnoj igri međimurskih mališana i njihovih roditelja. Tepih je simbol važnosti igre na podu u razini djeteta i uz praćenje interesa i motivacije djeteta. To je put stvaranju odnosa, interakcije, prvih komunikacijskih izmjenama, spoznaja i učenja djeteta. Pozivamo sve roditelje i djecu da nam se pridruže u ugodnim i veselim trenucima igre. Tepih će biti postavljen ispred Doma sindikata u Čakovcu u vremenu od 10.00-12.00.

 

 

DOGAĐAJ 4.

Radionica: Baby handling

baby handling27.05.2017., Čakovec, MURID, Josipa Kozarca 1, 16.00-17.00
Izvoditelji: Nikolina Horvat, mag.rehabilitator; Nina Novak, bacc. fizioterapeut
Namjena: roditelji i djeca od rođenja do prve godine života
Radionica Baby handling pružit će podršku roditeljima najmanje djece kako ispravno postupati s malom bebom s ciljem stvaranja maksimalno podržavajućih motoričkih obrazaca za pravilan razvoj djeteta. Ispravnim dizanjem, spuštanjem, presvlačenjem, hranjenjem i igranjem, odnosno ispravnim postupcima u svakodnevnom životu obitelji, roditelji mogu onemogućiti razvijanje takozvanih loših obrazaca pokreta: izvijanje unazad u luku, spastičnost, nemogućnost kontrole glavice i trupa, križanje nožica, zabacivanje glavice unazad itd. Ispravnim postupcima djetetovu mozgu stalno šaljemo informacije o pravilnim položajima i kretnjama pa tako dijete nesvjesno vježba cijeli dan.

 

 

DOGAĐAJ 5.

pjesmice prstimaRadionica: Pjesmice pokretima i prstima

27.05.2017., Čakovec, MURID, Josipa Kozarca 1, 17.30-18.30
Izvoditelji: Karolina Blagović, univ.bacc.rehab.educ.; Marija Repalust, univ.bacc.rehab.educ.
Namjena: roditelji i djeca od prve do treće godine života
U igri rukama i prstima dijete razvija finu motoriku i govor, povezuje radost s kretanjem ručica i tako upoznaje svijet oko sebe. Pozivamo roditelje da nam se pridruže u ugodnih 60 minuta zajedničkog druženja i pjevanja: "Prste ima ruka svaka", "Jedan mali pauk", "Autobus",.itd..samo su neke od pjesmica koje ćemo svi zajedno naučiti pjevati i pokazivati!

Dolazak na sve radionice je besplatan!
Zbog ograničenog broja mjesta molimo sve zainteresirane da nam se prijave na mail murid.ranaintervencija @gmail.com do srijede 24.05.2017.

Financijeri

Ministarstvo socijalne politike i mladih
Medimurska zupanija
Grad cakovec

Naš kontakt

Sjedište MURID-a
adresa:
J. Kozarca 1, Čakovec
telefon:

091/251-6044

OIB: 50023860456,
MB: 2747766,

DONACIJE
ŽIRO-RAČUN: 2360000-1102278063, ZaBa
IBAN: HR9423600001102278063

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.