Novosti

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković otvorio je 'Tjedan EU fondova', informativno-obrazovni događaj koji se u pet dana održava u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, u suradnji s institucijama iz sustava upravljanja i kontrole europskih strukturnih i investicijskih (ESI) fondova.

Na ovom središnjem događaju posebnu je pozornost dobila Međimurska županija, zahvaljujući činjenici da je pritom iskorištena prilika da se dodijele nagrade za najbolje EU projekte, a najuspješnijim na lokalnoj razini proglašen je onaj MURID-a - Međimurske udruge za ranu intervenciju u djetinjstvu, projekt Agenti 0-7.

Specifični cilj projekta je ojačati kapacitete triju partnerskih udruga za pružanje različitih socijalnih usluga (kao što su dijagnostika i rehabilitacija) za djecu s teškoćama u razvoju te savjetovanje i psihološka skrb za njihove roditelje i jačanje partnerstva odnosno, povezivanje udruga s područja Međimurske i Virovitičko-podravske županije, a proveden je u suradnji s Udrugom slijepih Međimurske županije.

Međimurje je najspremnije u apliciranju i privlačanju EU sredstava

U ime MURID-a nagradu je preuzela predsjednica Silvija Pucko, te pritom između ostalog objasnila kako se u okviru projekta koji je proveden u periodu 2015.-2016. godina uspio osnovati Info - centar, prostor igraonice, savjetovalište i uredski prostor, ojačala organizacijska struktura Udruge, kao i stručne kompetencije djelatnika u području rane intervencije, te su pokrenuli razne modele kojima su promovirali ranu intervenciju.

Među prvim čestitarima vlasnicima najboljeg europskog projekta bio je župan Međimurske županije Matija Posavec koji je i na ovaj način, svojim dolaskom na svečanost, odlučio dati podršku Udruzi čiji se rad financira i iz županijskog Proračuna.

Pritom je naglasio kako je još jednom Međimurska županija pokazala svoju spremnost u apliciranju i provođenju projekata, te dodao kako je ponosan na sve vrijedne ljude, sve volontere, više od 100 djece i njihove roditelje, ali i sve koji se osjećaju kao dio MURID-ove obitelji koji su zaslužni za ovaj i ostale uspjehe Udruge.

Iskoristio je priliku da se nadoveže i na riječi premijera kako je pred nama u ovoj financijskoj perspektivi na raspolaganju 10,6 milijardi eura i kako treba biti uvijek spreman na apliciranje projekta, po čemu je Međimurje već itekako steklo svoju prepoznatljivost.

murid01 th murid02 thmurid01 thmurid01 thmurid01 thmurid01 thmurid01 thmurid01 thmurid01 thmurid01 thmurid01 th

Financijeri

Ministarstvo socijalne politike i mladih
Medimurska zupanija
Grad cakovec

Naš kontakt

Sjedište MURID-a
adresa:
J. Kozarca 1, Čakovec
telefon:

091/251-6044

OIB: 50023860456,
MB: 2747766,

DONACIJE
ŽIRO-RAČUN: 2360000-1102278063, ZaBa
IBAN: HR9423600001102278063

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.